artikel

”Besparingsförslagen är ett stort hot”

Under året har Leksands kommuns ekonomi försämrats och det har blivit allt tydligare att kommunens politiker måste ta beslut som skapar balans i ekonomin igen. I augusti kom så 62 förslag från kommunens förvaltningar kring hur kommunen kan spara – ett uppdrag de fått från kommunstyrelsen.

De här förslagen har därefter legat till grund för de politiska partiernas budgetförslag som alla presenterades på kommunfullmäktige på måndagen. Sammanlagt fem olika förslag på budget för kommunen lades fram för omröstning där den politiska majoriteten med Centern, Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna gick fram med ett gemensamt förslag.

Kortfattat kan budgetdebatten sammanfattas med att en Bygdepartiet, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna ville se färre besparingar och istället stärka ekonomin genom skattehöjningar medan alliansen och Socialdemokraterna inte ville se någon skattehöjning samtidigt som de till stor del baserar sina olika budgetförslag på de besparingsförslag som förvaltningen lagt fram. Läs mer

Kopiera länk