artikel

Motion angående vägfrågan från V

Vänsterpartiet i Leksand har sedan då frågan om vägarnas huvudmannaskap först lyftes, haft sin klara ståndpunkt; -vägarna skall kommunen sköta och investera i. Det vill säga, kommunalt huvudmannaskap.

Den riktning som vägfrågan har tagit, har visat sig ge upphov till orättvisor, dyra förrättningskostnader för den enskilde, samt en rad svårlösta frågor av teknisk och juridisk karaktär.

Missnöjet och irritationen över hur frågan om de enskilda vägarna behandlats, har växt, och blev tydlig i och med utfallet av höstens kommunalval.

Vi anser att frågan om vägarnas huvudmannaskap förutsättningslöst måste utredas ytterligare, för att kunna nå en lösning som både är rättvis och effektiv.

Vänsterpartiet i Leksand yrkar att:

-Ansökan hos Lantmäteriet, i syfte att ”skapa gemensamhetsanläggningar samt omprövning av befintliga inom Leksands kommun, samt skapande av samfällighetsföreningar” utan dröjsmål återkallas.

-Beslutet i kommunfullmäktige 2022 06 27, Dnr 2016/716 ”Upphörande av Leksands kommuns skötsel av enskilda vägar” utan dröjsmål rivs upp.

– Frågan om vägarnas huvudmannaskap förutsättningslöst utreds, för att kunna nå en lösning som både är rättvis och effektiv, där kommunalt huvudmannaskap är ett av alternativen.

Markus Kummu. Vänsterpartiet Leksand.

Från: markus kummu Skickat: den 24 november 2022 19:17 Till: Lotta Arnesson Ämne: Motion från vänsterpartiet

Kopiera länk